Kun järjestelmällinen vainoaminen on yhteistä hupia

Tässä tekstissä käsitellään häirintää ja ahdistelua sosiaalisessa mediassa. Lisäksi tekstissä puhutaan rankemmista aiheista, joista on erilliset varoitukset tekstin lomassa.

 

Twitterissä on nyt muutaman päivän ajan puhuttu miesvihasta. Siis siitä, onko sorretulla (nainen, homo, vammainen, rodullistettu) oikeutta tuntea vihaa sortajaansa (mies, hetero, vammaton, valkoinen) kohtaan. Tämä kirjoitus ei käsittele tätä alkuperäistä aihetta, vaan kaikkea sen ympärillä ja sen jälkeen. Miesvihaa koskeva kirjoitus on tilattu Twitter-käyttäjä @pullaqueerilta ja se julkaistaan näillä verkkosivuilla lähiaikoina.

Minä olen jo lähes vuoden ajan totutellut siihen, että jotkut Twitter-keskustelut lähtevät tahtomattani käsistä. Kutsun niitä tapauksia kaaoksiksi, sillä sitä ne ovat: ilmoitukseni piippaavat lähes tauotta päiväkausia. Usein seurauksena on lukuisia blokattuja tilejä, ilmiantoja ja huolta omasta sekä läheisten turvallisuudesta.

 

Urheilujätkien vastuusta

Kaaos alkaa lähes aina samalla tavalla: minä tai joku tuttuni aloittaa Twitterissä keskustelun, joka herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Me kirjoitamme satojen twiittien verran perusteluja, kokemuksia ja vastauksia. Yleensä kaaos alkaa vasta sitten, kun yksi keskustelu jonkun kanssa äityy pitkäksi (ei välttämättä kiihkeäksi) sananvaihdoksi. Tyypillisesti keskustelun seasta löytyy yksi tai kaksi twiittiä, jotka lähtevät kiertämään. Tällä kertaa se twiitti oli tämä:

Twiitti kiersi lähinnä urheilujätkien piireissä, mikä ei yllätä minua lainkaan: jokaisen kaaoksen ytimessä on ollut Twitterin urheiluskene. Joku viisaampi voisi varmasti kirjoittaa pitkänkin tekstin urheiluskenen misogyniasta.

Siinä ei ole mitään vikaa, että julkaisut lähtevät kiertämään ja aiheet poikivat vastakkaisiakin ajatuksia. Ongelma on kuitenkin siinä, että enää moneen kuukauteen nämä ”keskustelut” eivät ole olleet keskusteluja, vaan suoraa ja julkista panettelua. Meidän julkaisuja levitellään jatkuvasti niin, että samalla aktiivisesti yllytetään muita kauhistelemaan ja haukkumaan ”änkyräfeministien” toimintaa. Ei siinä ole kyse siitä, mikä milloinkin on kohun aiheena — nämä ”keskustelut” keskittyvät ainoastaan haukkumaan kerta toisensa jälkeen samoja henkilöitä.

Tissiviikko-kaaoksen aikaan otin yhteyttä yhteen Suomen Twitterin suosittuun urheilujätkään. Pyysin häntä lopettamaan julkisen panettelun, sillä se oli silloinkin käsiin räjähtäessään aiheuttanut useita rikosilmoituksia. Ilokseni kyseinen henkilö pahoitteli, sillä hän ei tiennyt sitä kontekstia, jonka piirissä me täällä ”toisella puolella” elämme.

Tämän takia haluan tässä tekstissä nostaa urheiluskenen esiin: te ette todennäköisesti tiedä, millaisia vaikutuksia toiminnallanne on. Te ette näe ettekä hahmota sitä kulttuuria, jota julkisella loanheitollanne luotte. Toivon, että tämän jälkeen ymmärrätte, mitä vaikutuksia silmätikuksi ottamisella ja jatkuvalla ahdistelulla on. En halua syyttää ketään yksittäistä hahmoa, vaan haluan, että otatte tämän tosissanne ja kannatte kanssamme yhdessä vastuuta toisenlaisen toimintakulttuurin puolesta.

(Sidenote: Aloitin aikanaan Twitter-urani sen urheiluskenessä ja pidin siitä paljon. Siellä on hyviä tyyppejä, tässä halusin tarttua vain yhteen sen toimintakulttuurin ongelmaan.)

 

Julkisen henkilön vastuusta

Urheiluskenen lisäksi tässä kaaoksessa oli toinenkin katalyytti: Yle Kioskin toimittaja Aleksi Rantamaa, tuttavallisemmin tubettaja Mentaalisavuke. En tunne Aleksia henkilökohtaisesti, mutta olen ohimennen seurannut hänen toimintaansa. Etukäteen tiesin, että Aleksi fanittaa Donald Trumpia, hengaa äärioikeistolaisella Ylilaudalla ja hänen fanikuntansa koostuu pääosin teinipojista.

Keskustelin Aleksin kanssa eilen usean tunnin ajan. Pyrin olemaan asiallinen, looginen ja rauhallinen. Lisäksi keskustelutyyliäni voisi kuvailla vaikkapa sanoilla alentuva tai äidillinen, sillä Aleksin kanssa keskustelu vaatii loputtoman määrän kärsivällisyyttä. Keskinäinen dynamiikkamme toimi suunnilleen näin: Aleksi provosoi, naureskeli, uhriutui ja vittuili kun minä yritin korjata hänen vinoutuneita olettamuksiaan.

Tämä kaikki on sinänsä ihan OK — en missään nimessä odota, että kaikki käymäni keskustelut olisivat rakentavia. Tiesin itse, mihin lähdin vastatessani Aleksin provosoivaan aloitukseen. Tiesin myös, että keskustelu saattaa poikia minulle runsaasti negatiivista huomiota. Raja ylittyi kuitenkin siinä vaiheessa, kun Aleksi twiittasi minusta pilkallisesti 12 500+ seuraajalleen:

Edellisen keskustelun kävimme minun aloittamassani langassa, se alkaa tästä twiitistä.

Twitterin uusi vastaussysteemi tekee keskustelujen seuraamisesta äärimmäisen monimutkaista ja hankalaa, joten jos haluat nähdä kaiken molemmista keskusteluista, lue aina ensin avoinna oleva ketju ja klikkaa sen jälkeen auki seuraava twiitti, jossa on useampia vastauksia. Näin sinun pitäisi päästä näkemään keskustelun kaiki sivuhaarat.

 

Rantamaan twiitti aloitti aivan uudentasoisen paskamyrskyn. Tätä ennen olin saanut kommentteja lähinnä muilta feministeiltä ja vähän kummastuneilta sivustaseuraajilta. Nyt mukaan liittyivät kuitenkin urheiluskenen lisäksi Aleksin fanipojat ja Ylilauta. Myös Aleksin retoriikka muuttui: nyt se oli hyökkäävämpää, ylimielisempää ja vahvasti lautakulttuurin sävyttämää.

 

Julkisella avauksella oli muutamia vaikutuksia:

 1. Minun twiitti-ilmoitukseni räjähtivät. Aleksin faniarmeija tykkäili ja kommentoi niin ahkerasti, ettei se ole vielä tätäkään kirjoitettaessa laantunut.
 2. Useat hiljaa olleet tahot liittyivät keskusteluun mukaan ja Aleksi sai monelta taholta kriittistä palautetta toiminnastaan. Myös lukuisia Ylen tahoja merkittiin näihin twiitteihin kannanottoa odottaen.
 3. Minä sain osakseni runsaasti uhkaavia ja pilkkaavia viestejä, joista kerron tarkemmin tekstin loppupuolella.
 4. Ilmoitin kirjoittavani tekstin aiheesta, jolloin Ylilaudalle tehtiin (jälleen) uusi haukkumisketju, jossa mm. pyrittiin selvittämään läheisteni yhteystietoja. Joitakin oletettuja yhteystietoja myös julkaistiin.

 

Yritin käymämme keskustelun aikana selventää Aleksille, että hänellä on laajan seuraajakuntansa myötä vastuu siitä, miten hän Twitterissä toimii. Erityisesti painotin sitä, että julkinen loanheitto lähettää väistämättä trolli- ja ahdisteluarmeijan kimppuuni. Aleksia tämä ei kiinnostanut, sillä ”Olen itsekin saanut ’yliksen pojat’ niskaani useamman kerran”. Aleksin oli hankala ymmärtää, että nuorison suosima miespuolinen Trump-fani saattaa saada hieman erilaista ”palautetta” kuin jatkuvan ahdistelun kohteena oleva naisfeministi.

Tarjouduin muutamankin kerran keskustelemaan Aleksin kanssa myös internetin ulkopuolella. Haluan tässä toistaa tämän tarjouksen: minä voin aivan mielelläni istua, Aleksi, kanssasi kaljalla. En siksi, että yrittäisin kääntää maailmankuvaasi, vaan koska olet varmasti mukava nuorimies. Toki sitä ennen haluaisin myös julkisen pahoittelun eilisestä toiminnastasi.

 

Yle Kioskin vastuusta

Sain Ylen nuorisomedioiden päälliköltä Antti Hirvoselta vastauksen, ja vaihdoimme muutaman sanan sekä Twitterissä että sähköpostitse. Liitän tähän olennaiset osat käymästämme sähköpostikeskustelusta:

”Moiks,
oon siis tosiaan tänään kirjoittamassa blogiini tekstiä häirinnästä sosiaalisessa mediassa. Aiheet käsittelevät Kioskin toimittaja Rantamaan lisäksi Ylilaudan kulttuuria, tiettyjen Twitter-käyttäjien yhteisvastuuta sekä häirinnän vaikutuksia ihmisten arkielämään yleisesti.
Kuten ehkä tiedätkin, eilinen keskustelu on poikinut minulle ja ainakin yhdelle muulle tappouhkauksia ja sitä myöten rikosilmoituksia. Lisäksi usean ihmisen yhteystietoja on pyritty selvittämään ja joitakin tietoja on myös julkaistu.
Kirjoitan tekstin tässä aamupäivällä (aamuni alkaa vasta nyt ja tämä on ensimmäinen asia listallani), jos vastauksesi eivät ehdi julkaisuun niin lisään ne tekstiin myöhemmin. Toivottavasti voit vastata mahdollisimman moneen kohtaan.

Kysyisin siis tällaisia:
1. Millainen some-ohjeistus Yle Kioskilla on työntekijöilleen?
2. Onko eilistä Rantamaan tapausta käsitelty työyhteisössä yksityisesti tai yleisesti?
3. Miten tästä jatketaan? Millaisia jatkotoimenpiteitä Yle Kioski tekee vastaavien tapausten estämiseksi?
4. Miten Yle Kioski suhtautuu työntekijöidensä kyseenalaiseen toimintaan sosiaalisessa mediassa?

Voit myös kertoa muita aiheisiin liittyviä ajatuksia, jos sellaisia on.
Kiitos kaunis kaikesta ja mukavaa loppuviikkoa.”

 

Antti Hirvosen vastaukset:

 1. Millainen some-ohjeistus Yle Kioskilla on työntekijöilleen?
  Ylellä on yleiset, koko yhtiötasoiset someohjeet. Ne löytyvät tästä linkistä: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/05/19/ylen- sosiaalisen-median-ohjeet-kannustavat-harkintaan Ohje on väljä, josta syystä keskustelemme sosiaalisen median työstä ja keskustelusta sosiaalisessa mediassa jatkuvasti esimerkiksi viikkopalavereissamme. Emme ole halunneet irrottaa sosiaalista mediaa omaksi toimintakentäkseen, vaan se ja siellä toiminen on jatkuvasti läsnä arjessamme, koska sosiaalisen median videopalvelu olemme.
 2. Onko eilistä Rantamaan tapausta käsitelty työyhteisössä yksityisesti tai yleisesti
  Keskustelemme työyhteisössämme jatkuvasti sekä onnistumisista että epäonnistumisista – sekä yksityisesti että yleisesti. Se on toimitustyön perusarkea, jotta voimme kehittyä ja olla mahdollisimman hyviä siinä, mitä teemme. Luonnollisesti näin on tehty myös tässä tapauksessa.
 3. Miten tästä jatketaan? Millaisia jatkotoimenpiteitä Yle Kioski tekee vastaavien tapausten estämiseksi?
  Kuten edellä sanoin, jatkuva keskustelu ja itsearviointi on osa Yle Kioskin perusarkea. Sitä jatkamme vastakin, ja pidämme huolen siitä, että opimme virheistämme.
 4. Miten Yle Kioski suhtautuu työntekijöidensä kyseenalaiseen toimintaan sosiaalisessa mediassa?
  Suhtaudumme ilman muuta kaikkeen sellaiseen käytökseen ja sisältötyöhön, joka sotii Ylen arvoja vastaan, kriittisesti. Niin nytkin. Itse koen tärkeänä, että asioista keskustellaan jatkuvasti, jotta taataan se, että työmme yleisömme kannalta on parasta mahdollista. Olemme olemassa erilaisia yleisöjämme, emme itseämme varten.

 

Kiitän Yle Kioskia ja Hirvosta vastauksista ja asiaan puuttumisesta. Itse kaipaisin tämän lisäksi vielä julkista kannanottoa, sillä Aleksin nyt yli 12 800 seuraajaan kasvanut fanimäärä on taannut sen, että minä olen entistä suuremman, vihamielisen joukon silmätikkuna myös tämän kohun laannuttua. Vastuu inhimillisemmästä kulttuurista on meidän kaikkien harteilla.

 

Some-häirinnän vaikutuksista

Varoitus: tästä eteenpäin tekstissä käsitellään mm. tappouhkauksia ja vihaviestejä. Tekstissä on myös esimerkkejä saamistani viesteistä, joissa on paikoitellen graafisiakin väkivallan kuvauksia. Tähän osioon pätevät siis kaikki mahdolliset sisältövaroitukset, joten kuljethan varoen. Tekstissä on toinen ilmoitus ja lihavoitu teksti, kun varoitusta vaativat sisällöt loppuvat.

 

 

Blokkasin eilen Twitterissä muutaman kymmentä tiliä. Luku saattaa kuulostaa joidenkin korvaan suurelta, mutta minä yllätyin niiden vähyydestä. Osasyynä lienee se, että edellisten kaaosten jäljiltä blokkilistallani on jo pitkään ollut yli tuhat tiliä, joten ”vakiohäiriköt” on jo estetty. Toki tämänkin kaaoksen aikaan listalle pääsi kasa juuri tätä varten perustettuja uusia tilejä.

Twitterissä saatujen vihaviestien lisäksi sain näiden verkkosivujen kautta tappouhkauksen:

Näyttökuva 2017-05-18 kello 13.22.57

Minä en ole ainoa, joka tämän kaaoksen jälkimainingeissa on saanut tappouhkauksia. Minä en ole myöskään ainoa, joka on Ylilaudan järjestelmällisen ja jatkuvan ahdistelun kohteena. Molemmat tämän aiheen tiimoilta tekemäni julkiset Facebook-päivitykset (eilen, tänään) ovat saaneet nämä reippaat nuoret miehet kertomaan ajatuksiaan myös julkisesti.

Haluan nostaa tässä erikseen esille Sanna-Mari Paakin kokeman ahdistelun. Se on jatkunut yhtä kauan kuin omani, mutta Sanna on saanut siitä huomattavasti raaemman ja vakavamman osan. Sanna kirjoitti kokemuksistaan blogiinsa eilen. Suosittelen lukemaan kyseisen tekstin, sillä tämä ei ole enää pikkupoikien viatonta hupia.

Sisältövaroitukset loppuvat tähän.

 

Tästä kaikesta haluan nostaa esille yhden asian: sosiaalisessa mediassa tapahtuva häirintä, ahdistelu ja kiusaaminen ovat vakavia asioita. Niitä ei voi oikeuttaa sananvapaudella, niistä ei voi syyttää meitä ja niillä on suuria vaikutuksia monen ihmisen arkeen. Lukuisat uhkaavat viestit ja yksityistietojen levittely ovat todellisia turvallisuusriskejä.

Tästä toimintakulttuurista ja sen muutoksesta vastuun kantaa meistä jokainen. Vastuun kantaa Aleksi, Yle, Ylilauta, urheilujätkät, kaikki me somen käyttäjät yhdessä. Meillä on mahdollisuus ja ihan oikea vastuu puuttua tähän.


Linkkejä eteenpäin:

 

Jussi Marttila kirjoitti tästä aiheesta eilen erittäin hyvän avauksen:
Yle Kioskin Rantamaan käytös

 

Apua ja tukea häirintää kohtaaville:

 

Some-häirintään liittyen:

Ylilautaan liittyen:


 

Vinkki: älä lue kommentteja.

Niitä on tehtailtu ainakin Ylilaudalta tämän kirjoituksen
julkaisuhetkestä alkaen. 

49 Replies to “Kun järjestelmällinen vainoaminen on yhteistä hupia”

 1. Jos miehiä saa vihata niin myös naisia saa vihata. Se on sitä tasa-arvoa. Mites ois toi asepalvelus? Se on sitä todellista yhteiskunnan valtarakenteisiin perustuvaa seksismiä.

  Tykkää

  1. Feministit puuttuisivat kernaasti asepalveluksen epätasa-arvoon, mutta Puolustusvoimat eivät halua naisia kutsuntoihin tai ylipäätään mitään muutosta. Auta asiaa ja käänny sinne ja hallituksen suuntaan.

   Tykkää

 2. Osaatkos, ”Elina”, arvata minkälaiset syytteet saisit, jos vaihtaisit noihin ”MINÄ VIHAAN MIEHIÄ” -viesteihisi miesten paikalle ”tummaihoiset” tai ”muslimit”?

  Tykkää

 3. Metsä vastaa niin kuin sinne huutaa

  Niin makaa kuin petaa

  Sitä niittää mitä kylvää

  Ei taida feministin päähän mahtua sellainen totuus, että vika saattaisikin olla peilissä, eikä aina kaikkialla muualla? Oletko koskaan sattunut harkitsemaan sitä vaihtoehtoa, että sinussa on se vika? Koska *sinä* olet juurikin se.

  Tykkää

  1. Tuollaiset kehotukset ovat täysin turhia, vaikka ei olisikaan samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Vaikka Sorsan aatesisaret ovat monesti samaa toivottaneet minulle, koska itsekin olen sitä mieltä, että kirjoittajan ajatusmaailma on silkkaa kurapaskafasismia, mutta en silti toivo hänen kuolemaansa.

   Tykkää

 4. Tajuatko sä nyt ollenkaan, kuinka helvetin paljon paskaa juuri SINÄ luot meidän järkevien feministien niskaan noilla helvetin typerillä twiiteilläsi?

  Suosittelisin ihan oikeasti, että poistuisit twitteristä & menisit äitisi luokse takaisin kasvamaan, koska nuo juttusi ovat niin helvetin typeriä, että mitään muuta vastausta kuin paskaa toiseen suuntaan ei ole odotettavissa.

  Naisasialiike menee kymmenen askelta taaksepäin joka ikisen sorselin twiitin myötä.

  Me, naisten enemmistö, häpeämme silmät päästämme tuota sinun paskatwitteriäsi lukiessamme.

  Tykkää

 5. Jos kerta toisensa jälkeen mitä erinäisimmissä tilanteissa havaitsee ongelmia ympäristössään, kannattaa ottaa askel taaksepäin ja havaita, että ainoa yhteinen tekijä jokaisessa tilanteessa on ollut oma itse.

  Tykkää

 6. Olet kyllä sellainen häpeänpillku jokaiselle järkifeministille. En kyllä yhtään ihmettele miksi saat niin paljon pilkkaa niskaasi. Olet selkeästi seksistinen/rasistine sekä haukut muita ja ihmettelet miksi metsä vastaa?

  Tykkää

 7. En tiedä kuka olet, en ole seurannut Twitter-vöyhötystä tai Ylilautaa tai mitään muutakaan aiheeseen liittyvää, tuttuni vain pyysi neutraalia mielipidettäni tästä kohusta.

  Ymmärrän kyllä että voimakkaan negatiivisen palautteen saaminen ottaa koville, mutta totta puhuen kommenttisi miessukupuolesta ovat omiaan provosoimaan lukuisia henkilöitä. Kuvittele millainen soppa tästä syntyisi jos sanan ”mies” tilalla olisi ”muslimi” tai vastaava. Jos assosioit kaikkiin miessukupuolen edustajiin noin voimakkaita negatiivisia ominaisuuksia vain sen perusteella että he sattuivat syntymään miehinä, niin nykypäivän internet-kulttuurin tuntien suorastaan kerjäät tällaista paskamyrskyä niskaasi.

  Mitä enemmän huomiota annat trolleille jotka kirjoittavat alatyylisiä solvauksia, sitä enemmän tulet vastaanottamaan niitä tulevaisuudessa. Vaikka saamasi palaute onkin suurelta osin asiatonta, suosittelen jatkossa maltillisempaa linjaa kommenttiesi suhteen.

  Tykkää

  1. Tuo sun muslimiargumentti ei pidä paikkaansa. Puhuin tästä laajasti ja useaan otteeseen jo eilen, mutta sanotaan nyt vielä kerran: olennaista on valtasuhteet. Misogynia on rakenteellista ja siitä kärsivänä mulla on täysi oikeus tuntea vihaa sitä kohtaan.

   Tykkää

   1. Myönnän etten ole perehtynyt alan käsitteistöön järin laajasti, mitä tarkoitat tarkalleen ottaen näillä valtasuhteilla? Eikö ole hieman yliampuvaa vihata kaikkia toisen sukupuolen edustajia?

    Tykkää

   2. Tästä miesvihasta on, kuten sanottua, tulossa erillinen kirjoitus. Toivottavasti se selventää. Mulla ei valitettavasti ole tämän monen päivän kaaoksen keskellä voimia käydä tätä keskustelua monettakymmenettä kertaa.

    Tykkää

   3. Laitan tähän pari eilistä lankaa, jos ne vaikka tässä odotellessa auttais:

    Tykkää

   4. SINUN mielestäsi ”olennaista” on valtasuhteet. Se johtuu vain ja ainoastaan omista täysin harhaisista kuvitelmistasi.

    Kuinka monen järjissään olevan ihmisen olet nähnyt julkisuudessa häpäisevän itseään noin saatanan typerillä jutuilla?

    Eikö sinulle ole koskaan sattunut osumaan mieleen, että ”valtasuhde” -psykoosissa ei ole mitään järkeä?

    SINUN mielestäsi omat twiittisi ovat mukamas jotenkin järkeviä, mutta kaikkien muiden mielestä ne ovat aivan saatanan idioottimaisia.

    Sinä huutelet twitterissä aivan totaalisen mielisairasta paskaa, sitten blokkaat kaikki järkevät ihmiset, ja jäljelle jää vain muutamien mielisairaiden rinki – jossa keskenänne huutelun jälkeen alat kuvittelemaan, että tuossa vitun typerässä ajatusmaailmassasi on jotain järkeä, että mukamas kaikki jakavat sinun harhakuvitelmasi.

    Yritäppä saada nuo sinun miesviha-twiittisi julkaistua yhdessä ainoassa valtamedian julkaisussa jonain muuna kuin esimerkkinä seinähullujen seksistien kirjoittelusta. Et tule saamaan niitä läpi, koska millään määrällä mielisairasta kuplassa huutelua et saa muunnettua sitä totuutta, että kaikki muut näkevät hevonpaskasi läpi.

    Mikä siinä on niin vaikeaa myöntää, että feministien itse kehittelemät psykoosit ovat täysin idioottimaisia?

    Tykkää

   5. ”Tuo sun muslimiargumentti ei pidä paikkaansa.” No eihän se pidä paikkaansa, koska niin sanotte. Se nimenomaan pitää paikkaansa. Vielä enemmän sen vuoksi, ettei miehet ole sukupuoltaan mitenkään valinneet, mutta uskonto on pohjimmiltaan täysin valinnan asia. Miksi hyvin naisvihamielinen uskonto saa teiltä täyden synninpäästön, mutta ”valkoinen mies” on kaiken pahan alku ja juuri – jopa maissa, joilla ei ole ollut mitään tekemistä orjuuden yms. kanssa. Ja ihan btw, islamilaisissa maissa orjuus ja rotuviha ei ole todellakaan ollut eikä ole edelleenkään mikään pieni asia. Mutta eihän se fasisteja haittaa, kun syyllinen on jo olemassa ja enää pitää vain keksiä, mitä hän on tehnyt,

    Tykkää

 8. Älä tapa itseäsi! Kolmannen aallon feminismi tarvitsee juuri sinunlaisia ihmisiä, jotta se tuhoutuu sisältäpäin omaan typeryyteensä! Säästä siis henkesi ja tee maailmalle palvelus 🙂

  Tykkää

 9. Toivon että jaat noita miesviha-twiittejäsi vaikkapa YLE:n julkaistavaksi.

  Toivottavasti toistat niitä mahdollisimman monessa paikassa, ja mieluiten myös työpaikallasi ja muutenkin omassa elämässäsi, esimerkiksi torilla seistessä.

  Toivon tätä siksi, että täten saat juuri sellaisen maineen minkä ansaitset, ja totuus feminismistä leviää kaikkien tietoisuuteen.

  Näiden sinun juttujesi lukemisen jälkeen ei ole suurikaan ihme, että koko lähipiirini halveksii feministejä.

  Tykkää

 10. Näin naisena täytyy todeta, että olet yksi suuri syy siihen miksi en kutsu enää itseäni feministiksi. En halua tulla rinnastetuksi sinun kaltaisiin seksistisiin miesvihaajiin.

  Olet ansainnut suuren osan noista törkyjutuista ihan omalla toiminnallasi, noilla omilla ahdasmielisillä ja loukkaavilla jutuillasi.

  Tykkää

 11. Olet omasta mielestäsi ”some-kouluttaja”?

  Onko erityisalasi some-itsemurha & oman maineen totaalinen tuhoaminen?

  Siltä nämä sinun twiittisi vaikuttavat. Jos yrityksemme joskus kaipaa yrityksemme maineen totaalista tuhoamista, olemme luonnollisesti juuri sinuun yhteydessä, olet selvästikin luonnonlahjakkuus.

  Tykkää

 12. Voitko kertoa konkreettisia asioita sun elämästä, jossa näkyy tämä misogynia ja miten se sun elämääs vaikuttaa? Kerro esimerkkejä miksi miehiä pitää yleisesti vihata, koska tuo on aika sairasta yleistämistä ihan suoraan sanottuna. Täysin rinnastettavissa rasismiin, Sitten sinä itket ja ilmiannat siitä kun joku antaa samalla mitalla takaisin, vain miehiä saa sortaa sorselin toimesta, ei naisia. Siltikään et ole antanut ainuttakaan esimerkkiä misogyniasta sinun elämässäsi äläkä vain sano että kaikki misogynia kokemuksesi tulevat internetin syövereistä.

  Tykkää

 13. Olen tehnyt työtä sukupuolten tasa-arvon eteen jo vuosia, eikä massiivisella vihalla tiettyä ihmisryhmää kohtaan ole mitään tekemistä tasa-arvon tai feminismin kanssa – sehän vain tuottaa lisää ongelmia vastavihan muodossa??! Ei sen sortavan ihmisryhmän vihaaminen auta asioiden muuttamisessa mitenkään, eikä varsinkaan jos houkuttelet muitakin ihmisiä mukaan viharinkiin. Me tasa-arvon kannattajat paiskimme päivittäin töitä miettiessämme kuinka mahdollistaisimme kaikille mahdollisimman tasavertaiset lähtökohdat elämään, eikä tällainen mainitsemasi viha ja seksistisyys liity siihen mitenkään.

  Tykkää

 14. Kastittomat Intiassa ovat sorrettuja. Myanmarin rohingyat ovat sorrettuja
  Naiset Suomessa eivät ole sorrettuja, eivätkä miehet sortajia

  Tykkää

 15. Kiitos tästä karhunpalveluksesta feminismille!

  Ollaan omassa pienessä kuplassamme ihan helvetin vihaisia siitä, että sä oot jälleen kerran asettanut aatteen naurunalaiseksi ”vihaan kaikkia miehiä” lausahduksillasi!

  Vuosikausia olemme taistelleet sen eteen ettei feminismi enää tarkoittaisi miesvihaa, ja sitten tulet sinä ja lauot miten on ihan OK vihata kaikkia miehiä.

  Painu perseeseen, ämpäri.

  Tykkää

 16. No ei oo kai ihme että tulee paskaa niskaa kun purkaa omat pahat olonsa leimaamalla kaikki miehet? Jos sulla on huonoja kokemuksia miehistä niin kannattais miettiä niitä omia valintojansa, eikä syytellä kaikkia muita. Ne oikeesti hyvät miehet saa kokea itse myös syrjimistä naisten suunnalta, ne johtuu siitä ettei yleisellä tasolla naisia vedä ne mukavat miehet.

  Tykkää

 17. Kai sitä paskaa niskaa sataa jos leimaat kaikki miehet samanlaisiks. Ne aidosti hyvät miehet saa kokea myös sitä kaltoinkohtelua kun yksinkertaisesti pelkästään mukava mies ei vedo naisia. Sehän on sitä vastuunpakoa jos rupeet syyttelee kaikkee muuta paitsi ittees, tietenkin jos sulla on huonoja kokemuksia miehistä niin vika on myös niissä henkilöissä, mutta myös itsessäsi ja valinnoissasi.

  Tykkää

 18. Huhhuh, aika tiukkaa tekstiä. Onhan se hienoa, että vuonna 2017 nyky-yhteiskuntamme mahdollistaa, että mielensäpahoittaja nousee hierarkiassa ylöspäin vain ja ainoastaan valittamalla. Koska sinä et ole muuta tehnyt, tuo lista sorretuista tukee anaalysiani hyvin. Tiedoksi, jos minusta tai lähipiiristä käytetään cis-nimitystä, tulet takuuvarmasti saamaan kaikki hirveän ”fobiset” kommentit niskaasi. Haukkumasana, joka nyt tietyssä kuplassa on sallittua.

  Tykkää

 19. Sinun twiitit luettuasi tulee mieleen se, että ehkä naisilta pitäisi ottaa se äänioikeus pois.

  Itse haluaisin äänestää, mutta sinun julkitulosi ovat sitä tasoa, että yhteiskunta jäisi siitä huolimatta plussalle, jos naisten äänioikeus otettaisiin pois.

  Tykkää

 20. Sinä olet se syy siihen, miksi en kehtaa enää kutsua itseäni feministiksi.

  Nykyään joka kerta kun joku kysyy, olenko feministi, minun täytyy tehdä UHKA-ARVIO ja harkita että onkohan kysyjä koskaan kuullut sinusta, tai muista itsensä täydellisesti häpäisseistä feministeistä. Kerran kun tuttava kysyi, olenko feministi, kysyin että onko hän kuullut elina sorsasta. Saatuani kieltävän vastauksen kehtasin myöntää olevani jonkinlainen feministi.

  Sinä häpäiset näillä älyllisesti lapsellisen tasoisilla kirjoituksillasi kaikki naiset, ja kaikki feministit.

  Tykkää

 21. Sorsalutka heti kun tulevan työpaikkasi saan selville niin esimiehellesi pistän kaikki twiittisi. Olen ottanut niistä jo kopiot jos joskus satut ne poistamaan.

  Voisit poistua keskuudestamme tuhlaamasta arvokasta ilmaa.

  Tykkää

 22. Haluaisin kirjoittaa pitkän ja koherentin viestin sinulle, mutta juuri nyt ei ole aikaa, joten kirjoitan nopean version siitä mitä tulee mieleen. En tiedä missä kohtaa looginen ajatuksenkulkusi katkeaa ja alat ampumaan itseäsi ja yhteisöäsi jalkaan, mutta toivoisin sinun ja yhteisösi kannalta sen loppuvan. Usko tai älä, mutta suurin osa miehistä arvostaa naisia, suurin osa yli 90 pinnan älykkyysosamäärän omaavista miehistä arvostaa homoja, transuja ja näitä jotka ovat jostain siltä väliltä. Saat ylilaudan 15-20 -vuotiaat tylsistyneet itseään viihdyttävät lapset ja kiusantekijät kuulostamaan suurelta ja varteenotettavalta voimalta. Tappouhkaukset, kaikenmaailman haukkumiset ja uhkailut jne. ovat luonnollisesti väärin. Someammattilaisena sinun tulisi kuitenkin ymmärtää mistä on kyse. Anonymiteetin varjolla kirjoitettuja viestejä on lähes mahdoton estää, ja estämisen yritykset johtaisivat vapauden ja sananvapauden rajoittamiseen. Vaikka nämä uhkailut eivät enää sananvapauden alle sijoitu, niiden estäminen aiheuttaisi myös oikean asiakeskustelun rajoittamisen. Ehdota mielummin ratkaisua, se että huutelet tulosten perään ei auta vaikka kuinka kovasti haluaisit, yhteiskunnalla ei ole vielä välineitä tämän ongelman ratkaisemiseen, ja voi olla ettei, koskaan tulekaan olemaan. Mieti kuinka hankalaa on koulukiusaamisen lopettaminen 300 oppilaan koulussa – nyt mieti kuinka mahdotonta on rajoittaa nettikiusaamista 5,5 miljoonan ihmisen Suomessa, saatikka 320 miljoonan ihmisen jenkeissä. En ole sitä mieltä ettei kannattaisi yrittää, mutta jokainen meistä – myös uhrit – ovat osaltaan velvollisia ideoiden ja ehdotuksien esittämiseen, mikäli siis haluaa tuloksia. Tällä hetkellä ikävä kyllä paras ratkaisu on olla kuuntelematta, niin vaikeaa kuin se onkin. Julkisessa kirjoittamisessa on aina omat riskinsä. Jos ei kestä ylilaudan trolleja ja idiootteja (huom. ylilaudalla on myös järkeviä ihmisiä ja idiootteja löytyy muualtakin), niin pitäisi miettiä onko kannattavaa esittää tunteitaan julkisesti omalla nimellään. Toki kaikilla on siihen oikeus eikä sitä tule keneltäkään rajoittaa, mutta kirjoittajan on ymmärrettävä yhteiskunnan suojelumahdollisuuksien rajallisuus. Ei yöllä kulkiessa yksin kujalla huonolla asuinalueella kuuluisi tulla ryöstetyksi, mutta jokaisen kulkijan tulee ymmärtää riski siihen ryhtyessään – se ei ole uhrin vika, tietenkään, mutta uhri kantaa itse kärsimyksensä. Tämä on ikävä totuus, ainakin tällä hetkellä.

  Mitä tulee miesvihaan ja itseään ja yhteisöään jalkaan ampumiseen, niin oletko koskaan pysähtynyt miettimään aiheuttaako toimintasi enemmän hyvää vai pahaa itsellesi ja yhteisöllesi? Toimit toki oikeuksiesi rajoissa, mutta se ei tarkoita että se aiheuttaisi mitään positiivista kenellekään. Yhteisösi saa lokaa niskaan jatkuvalla syötöllä, koska esiinnyt provosoivasti ja mollaat heitä jotka ovat kanssasi eri mieltä. Väität ettet näin tee, mutta syytät muita ihmisiä vastaavasta vaikka he kirjoittaisivat samalla tavalla kuin sinä. Toki saat myös tukijoita, mutta toimintasi aiheuttaa paljon vastakkainasettelua, mikä on erittäin vahingollista yhteisölle jota edustat. Miesviha ei ole ok. Et onnistu valtarakenteilla ja muilla tekosyillä perustelemaan, miksi on oikein vihata toista sukupuolta. Tässä asiassa olet yksinkertaisesti tyhmä, tai vähintään toimintasi on tyhmää. Minä miehenä en ole vastuussa muiden kanssamiesten toiminnasta sen enempää kuin sinäkään et ole vastuussa mistään ”alkuperäisestä synnistä” tai muiden naisten aiheuttamista henkirikoksista tai varkauksista. Ei ole huono asia syntyä mieheksi eikä kukaan yksittäinen mies ole vastuussa toisen miehen toiminnasta. Meillä ei ole mitään kollektiivista ajatuskeskusta emmekä toimi tandemissa. On naurettavaa kirjoittaa nettiin miksi vihaa miehiä, ja ”valtarakenteella” perustella minkä takia käänteinen ei ole mahdollista. Lapsellista toimintaa syyttää puolta maailman väestöstä asioista, joihin suuri osa on täysin syyttömiä. Se on sen lisäksi vastuutonta. Tunnen paljon älykkäitä ja pitkälle menestyneitä naisia, eivätkä he koe minkään ”valtarakenteen” pidättelevän heitä. ”Me” miehet emme yhdessä pidä mitään valtarakenteita yllä. Korkeakouluopiskelijoista, etenkin hyvissä aloissa (lue: lääkis, oikis, kauppis jne.) suurin osa on naisia. Tämä on kuitenkin yleisesti hyväksytty asia. Naisilla on myös muita ”etuoikeuksia” miehiin nähden, mutta nekin ovat yleisesti ok. Maailma muuttuu hitaasti, ja naisen asema on vahvistunut tasavertaisemmaksi vuosi vuodelta siihen tilanteeseen, että nykynuoriso alkaa kohtaamaan käänteistä. Tästä ei puhuta. Naisviha ei kuitenkaan ole ok. Eikä sen kuuluisikaan olla, kuten ei miesvihankaan. Minä en sorra sinua. Tuen jokaisen ihmisen omaa identiteetin etsimistä ja sen vahvistamista. Sinun ristiretkesi on kuitenkin kuvottavaa, ja minua harmittaa että edustat näin näkyvästi, aiheutat muille paljon vaikeuksia, etenkin heille, jotka eivät ole niin ehdottomia ja vihaisia mielipiteissään.

  Tiedän, ettet ole paha ihminen. Tiedän, että tarkoitat vain hyvää. Kuitenkin lietsot rivien välistä vihaa ja riitelyä, vastakkainasettelua ja pahaa mieltä niin isoon osaan väestöstä, että toimintasi johtaa negatiiviseen ajatteluun ja käännyttää heitä, jotka ovat epävarmoja tai ei oikein ymmärrä mistä on kyse. Se on surullista.

  Case Mentaalisavuke. Hänen koko ”ura” perustuu mielipiteisiin, kärkeviin sellaisiin. Hän ei käyttäytynyt mitenkään erityisen ilkeästi, eikä hän lähettänyt perääsi ketään. Hän oli lapsellinen, osa hänen persoonaa joka on johtanut hänet siihen missä hän nyt on. Pyydät häneltä vastuuta. Tiettyyn pisteeseen asti hän voi sitä ottaa, mutta hän ei tule muuttamaan omaa tapaansa ilmaista itseään – joka on johtanut hänet tähän asemaan jossa hän on – sen takia, että sinua vaivaa hänen seuraajat. Se ei olisi fiksua hänelle. Hänen toimintansa oli osaltaan hölmöä, osaltaan fiksua. Olisiko hänen kuulunut käyttäytyä niin? Välttämättä ei. Olisiko hänellä tuo määrä seuraajia ja tuo positio mikäli hän harjoittaisi ennakkosensuuria? Ei. Se, että sinä ja muut lähdette jahtaamaan ja piirittämään hänen työnantajaansa on iljettävää. En tiedä mitä saat siitä että hänkin päätyy työttömäksi, kun isoilla firmoilla ei ole uskallusta eikä toivoa ottaa mitään negatiivista vastaan. Jos se on mielihyvää, olet äärimmäisen itsekäs.

  Kirjoituksessani on varmasti epäloogisuuksia ja muita epäselvyyksiä, jotka pystyisin korjaamaan pidemmällä analyysillä, mutta jätän tarinan nyt tähän. Toivottavasti mietit omaakin toimintaasi, ja miten se vaikuttaa siihen yhteisöön, jonka etuja koitat parantaa.

  Kaikkea hyvää.

  Tykkää

 23. Feminismi on ideologia josta voi olla montaa mieltä ja jokaisella saa olla omansa, mutta jos oikeasti kokee tappo- ja raiskausuhkauksilla vainoamisen olevan oikeutettua niin silloin mielenterveydessä ja todellisuudentajussa on jotain pahasti vialla.

  Tykkää

  1. Kukaan ei ole sanonut että ne ovat oikeutettuja, se nyt vaan menee niin että jos lausut internetissä jyrkkiä mielipiteitä niin sinun pitää myös olla valmis kantamaan niistä mahdolliset seuraukset. Älä ole noin naiivi.

   Tykkää

   1. On tutkittu, että empatia saattanee olla valinta. Näitä tällaisia kommentteja lukiessa siltä kyllä tuntuukin. Kummassakin osapuolessa on enemmän tai vähemmän vikaa, mutta mikä saa kenetkin kirjoittamaan itsensä tappamiskehotuksia tai tappouhkauksia yhtään kellekään? Ei, sen ei pitäisi olla mikään väistämätön fucking seuraus minkäänlaisista mielipiteistä, edes internetmaailmassa. Mitä jos joku tappaakin itsensä sellaisen takia? Toivottavasti sitten saatte nukuttua hyvin yöt, tietäen, että sananne olivat se viimeinen niitti.

    Tykkää

   2. Mitä naiivia siinä on jos yksinkertaisesti vastustaa väkivallalla uhkailua? Kuka sellaista tahtoo kenellekkään? Sanomisistaan pitää kantaa vastuu ja mielipiteistä pitää kyetä keskustelemaan kuin aikuiset. Tapa jolla blogin pitäjä on ilmaissut aatteensa on sekä helvetin provosoiva että helvetin negatiivinen, mutta tappouhkauksen antaminen kertoo lähinnä siitä ettei kykene käymään sitä keskustelua itsekkään vaan pistää pystyyn uhmaikäisen raivarit. Tappouhkaus ei ole normaali ”seuraus”.

    Tykkää

 24. Miesvihasta puhuminen – ja feministiset ajatukset noin ylipäätään – eivät herätä vihaa tai suuria tunteita siksi, että internet ja Ylilauta olisivat jotenkin selkeästi nais-, homo-, trans- tai *lisää kuvaava termi*-fobisia. Oikeampi syy on se, että äärimmäisen feminismin viestiin ei uskota. Nykyään feminismi keskittyy etuoikeuksiin ja valtarakenteisiin, joilla sinäkin perustelet ”miesvihaa” ja oikeutat sitä.

  Tiedätkö nimittäin millaiset ihmiset näitä ajatuksia kritisoivat? Monesti kyseessä on ihmisiä, joilla ei ole töitä tai koulutusmahdollisuuksia, jotka kärsivät masennuksesta, joilla ei ole yhtään läheisiä tai mitään valoisaa tulevaisuudessa. Ylilaudan tapauksessa nämä ovat usein miehiä. Oikeutat miesvihaa sillä, että (valkoiset hetero)miehet ylläpitävät sortavia ja alistavia rakenteita ja ovat etuoikeutetummassa asemassa kuin muut. Kun työtön ja syrjäytynyt, mahdollisesti masentunut tai vaikka alkoholisoitunut mies lukee lausuntosi miesten etuoikeuksista, ei hän sitä usko – onhan hän itse suhteellisen heikossa tilanteessa. Lisää katkeruutta voivat synnyttää esimerkiksi muistot menneiltä ajoilta ja naispuolisten keskinäisestä sosiaalisuudesta ja suosiosta. Mies, jota on ehkä kiusattu ja joka on jätetty yksin saattaa kokea, että naispuolisilla on ainakin toisensa tai heteromiesten ihailu. Ei ole oikein arvottaa ihmisiä suosion perusteella, mutta tämäkin voi lisätä yksinäisten miesten katkeruutta; heillä ei ole edes ketään, joka voisi kiintyä heihin.

  Monesti feminismin totuuksien kyseenalaistaminen johtuu oikeasti siitä, että ihmiset eivät ymmärrä näitä totuuksia. Elämme aikaa, jossa tasa-arvo ihmisten kesken on kaikkien prioriteetti, myös sinun. Kun lukee twiittejä, joissa oma viiteryhmä tuomitaan asioista, joihin lukija ei voi suoranaisesti vaikuttaa, herää epäuskoa. Siksi sinulta kysytään useasti, voiko miesten paikalle laittaa toisen viiteryhmän (naiset, muslimit, homot, jne.) Koska asiaa perustellaan tasa-arvolla, herää myös ajatuksia kaksinaismoralismista. Miksi saan tuomita miehet raiskaajiksi, mutta en muslimeita? Tasa-arvo monille tarkoittaa sitä, että eri ihmiset ovat samanarvoisia, ilman ajatuksia valtarakenteista. Vaikka ”miehet ovat perseestä”-tyyppinen lausunto olisi mielestäsi oikein etuoikeuksien takia, eivät kaikki – kuten aiemmin totesin – ymmärrä näitä etuoikeuksia ja siksi kyseenalaistavat sanasi.

  Jos halutaan saada nyymit lopettamaan miesvihaajien arvostelu, kannattaa tunnustaa se, että kaikki miehet eivät hyödy etuoikeuksista eivätkä ylläpidä rakenteita millään lailla tietoisesti. Ajattele omalle kohdallesi: miten konkreettisesti hyötyisit tämänhetkisessä elämäntilanteessa, jos olisitkin mies? Jos juridinen sukupuolesi olisi yhtäkkiä mies, niin millä lailla ylläpidät valtarakenteita jotka sortavat naispuolista sinua?

  Miehet eivät ole mikään kollektiivi, jotka juonivat päätöksiä salaisissa kerhoissaan. Miehillä (eikä valkosilla eikä heteroilla) ei myöskään ole lain sääteleminä mitään etuoikeuksia naisiin (ja ei-valkoisiin ja homoihin) nähden, ainakaan sellaisia joihin lailla voidaan puuttua. Yksi naisilta puuttuva velvollisuus on. Ilmainen pakkotyö ei kuitenkaan ole minkäänlainen etuoikeus ainakaan omasta mielestäni.

  Tykkää

  1. Tässä on pointtia. Hyvä, että tämäkin näkökulma tuodaan esille. Toivottavasti jokainen kohussa osallisena ollut feministi lukisi tämän kommenttisi. Vaikka siltikään tämä uhkailu ja muu sellainen ei ole kuitenkaan ok.

   Tykkää

 25. Milloin sä Elina tajuat, että ei me vihata naisia? Me vihataan sua. Ei yksi idiootti pysty onneksi pilaamaan koko sukupuolta.

  Rakastan naisia, mutta sinä olet naisen irvikuva. Pilaat kaiken mitä feminismi on yrittänyt ajaa vuosien ajan.

  Tykkää

 26. Haluaisin pyytää anteeksi Elinalta. Haluan pyytää anteeksi eläimellisiä viettejäni ja sitä kuinka olen ajatellut naisia seksuaalisessa mielessä. Etenkin pyydän armoa ihonvärini ja sukupuolen tähden. Olen valkoinen heteromies ja minä yksin olen vastuussa kaikesta maailman sorrosta ja syrjivistä valtarakenteista. Olen pahoillani kuinka olen tahtomattani sortanut sinua Elina. Ehkä ruuhkabussissa olen osoittanut sinua kohtaan mikroagressioita ja ohikiitävän hetken olen tuntenut seksuaalista, lähes eläimellistä kiihkoa ruumistasi kohtaan. En voi kuin mitä nöyrimmin pahoitella tahtomatonta käytöstäni

  En voi tuntea muuta kuin suurta häpeää kuinka sinua sukupuolesi tähden on kiusattu Twitterissä ja kuinka Ylen kaltainen mediayhtiö on valjastettu naisvihan välineeksi. Pyydän anteeksi Aleksin puolesta ja toivon, että hän ei jatkossa levitä valtion mediayhtiössä valkoisen heteromiehen eläimellistä raivoa sinua ja muita naisia kohtaan. Olet joutunut keskitetyn vihakampanjan kohteeksi ja en kykene etuoikeutettuna valkoisena heteromiehenä edes ymmärtämään niitä tunteita joita tällä hetkellä tunnet. Ehkä tunnet olosi turvattomaksi, ehkä tunnet huonommuutta ja ehkä tunnet naiseuttasi on loukattu vihaisten eläimen tasolla olevien valkoisten miespaviaanien toimesta. Minä en kykene muuta kuin pahoittelemaan omasta puolestani ja toivon mitä nöyrimmin, että tämä anteeksipyyntö edes hieman lievittäisi niitä negatiivisia tuntemuksia mitä tämä kohtu sinulle aiheuttanut. Tunteettomana eläimenä ja petona en tietenkään kykene tuntemaan mitään inhimillisiä tuntemuksia, mutta voin vain kuvitella miten pahalta sinusta tuntuu tällä nimenomaisella hetkellä.

  Valkoisen heteromiehen aika on ohitse. Nyt tehtävämme ja velvollisuutemme on poistua näyttämöltä ja antaa valta ja vastuu niille jotka kykenevät luotsaamaan ihmiskunnan kohti parempaa huomista. Valkoisen miehen tehtävä on Mahleria tapaillen kulkea loppuaan. Tässä maailmassa ei ole tilaa tai paikkaa meille jotka muita sortaen ja näiden kuolleiden luiden päälle rakensivat savijaloilla keikkuvan ”sivistyksen”. Paikkamme on marssia kohti tulevaa loppuamme.

  Pyydän anteeksi. Se on ainoa asia minkä voin sinulle antaa. Muuhun en pysty tai kykene.

  Tykkää

 27. Järkyttävää miten et omalta narsismiltasi kykene ottamaan vastuuta omista möläytyksistä. Suosittelen hakeutumaan takaisin suljetulle, voisin melkein vannoa että olet avohoidossa tällä hetkellä. Toisaalta suosittelen hakeutumaan jonkun itsevarman ja vahvan mieshenkilön seuraan. Voisit edes hetkeksi päästää irti psykooseistasi ja nu-male kannattajistasi.

  Tykkää

 28. Hienosti otettu jenkeistä nielemättä koko SJW-retoriikka, joka nyt aika huonosti niin kulttuuriltaan kuin historialtaankin sopii tänne pohjolaan. Mutta toki jokaisen maan historian ja kulttuurin käsitteleminen erikseen ja omina itsenään on liian työlästä, joten helpompaa on vain laittaa aivot narikkaan ja sanoa, että valkoinen = paha, värillinen = hyvä, ja toitottaa tätä netissä, niin kuin sen keksiminen olisi jotenkin suurikin saavutus. Menehän sanomaan entisissä Neuvostotasavalloissa asuville, miten helppoa ja etuoikeutettua heillä on aina ollut, koska sattuvat olemaan valkoisia. Ei taida ihan mennä läpi siellä.

  Tykkää

 29. Onpas siinä taas ”uhri” ja ”sorrettu”, kun paskaa kirjoittamalla saa rahaa, faneja ja näkyvyyttä. Mutta uhriutuminenhan onkin uusi feminismin muoto.

  Tykkää

 30. Varmaan pahan olosi ja raivoisien purkautumistesi ymmärtämistä helpottaisi jos kertoisit mitä oikein tapahtui että noin vihaat. Tiedämme että olet käynyt ihan heteromiesten kanssa treffeillä, harrastanut heteroseksiä. Tiedämme myös että taustallasi taitaa olla uskonnollisia sidoksia, mahdollisesti vanhempasi syvästi uskonnollisia? Miten siis voit twitterissä kirjoittaa vihaavasi miehiä JA myös vihaavasi heteroita (ml. heteronaiset)? Vihaat noin raa’asti arvioiden noin 97%:ia maailman ihmisistä. Se on paljon vihaa se. Mitä haluaisit tehdä näille vihaamillesi 97%:lle maapallon väestöstä? Tappaa heidät pois? Aika hurjalta kuulostaa, voisi somettamisesi käydä melko yksinäiseksi puuhaksi. Rakasta enemmän, vihaa vähemmän – ja muista että pelolle ei saa antaa tilaa.

  Tykkää

 31. Kuvailet keskustelua sinun ja Mentaalisavukkeen välillä niin, että Mentaalisavuke ”provosoi, naureskeli, uhriutui ja vittuili” samalla kun sinä yritit ihan vain asiallisesti keskustella hänen kanssaan.

  Kuinka rakenteellista keskustelua suomalaiset twitter-feministit, mukaan lukien sinä, käyvät mielestäni noin ylipäätään? Edustaako kaikkien miesten julkinen vihaaminen mielestäsi tällaista rakentavaa keskustelua, jota kaipaat, vai onko se turhaa provosoimista? Entä kun eräs toinen vastasi Mentaalisavukkeelle ”ei sinun kaltaisellasi ylilautajonnella ole kunniaa, jota voisi loukata”, ja sai sinun kaltaisiltasi ihmisiltä kymmeniä tykkäyksiä. Onko se asiallista keskustelua?

  Ehdotan että kaikki katsovat peiliin ja lopettavat turhan uhriutumisen. Niin sinä, Mentaalisavuke kuin muutkin feministit.

  Tykkää

  1. Ettei oma kantani jää epäselväksi niin toistettakoon vielä se itsestäänselvyys, että järjestelmällinen vainoaminen, nettikiusaaminen ja tappouhkaukset ovat tietysti tuomittavia. Niitä ei voi puolustella edes sillä, että olet itse käyttänyt provosoivaa kieltä. Mutta tuskin sinulle voi tulla yllätyksenä, että asiat joita olet lausunut julki, voivat herättää tunteita siitä huolimatta, että omassa feministi/twitter-kuplassasi ne olisivatkin valtavirtaa. Toki sinulla on oikeus lausua ajatuksiasi, mutta niin on Mentaalisavukkeellakin eikä hän ketään ole sinun kimppuusi yllyttänyt. Twitter-tilisi kun on julkinen.

   Tykkää

 32. Koen tämän kirjoituksen ja toimintasi minua ja ryhmääni sortavaksi. Minulla on siis oikeus vihata kaltaisiasi. Tämän antamasi ohjenuoran perusteella tulen elämään, kiitos vihani legitimoinnista.

  Tykkää

 33. ”Tiedoksi, jos minusta tai lähipiiristä käytetään cis-nimitystä, tulet takuuvarmasti saamaan kaikki hirveän “fobiset” kommentit niskaasi. Haukkumasana, joka nyt tietyssä kuplassa on sallittua.”

  Heh. Siinä on taas es-jonnella mennyt tunteisiin niin että rationaalinen ajattelu on sulkeutunut.

  Cis on latinan preposition trans vastakohta. Se, että olet cis jos et ole trans on samanlainen tosiasia kuin se, että olet hetero jos et ole homo tms.

  Se, että joku telaketjufeministi käyttää valkoista, heteroa, miestä tai cissukupuolista haukkumasanana ei muuta sitä miksikään.

  Jos suutut, koska joku sanoo sinua cissukupuoliseksi voit raivostua yhtä hyvin siitä, että sinua sanotaan heteroksi.

  Ja jos suutut siitä, että joku sanoo sinua cissukupuoliseksi, silloin myös transsukupuolinen saa raivostua sinulle jos sanot häntä transsukupuoliseksi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s